Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ändra styrelse vid dödsfall

Min far gick bort i somras och hade ett AB som han ägde till 100%. Dödsboet försöker nu avveckla bolaget men vi kan inte säga upp vissa abonnemang eftersom de kräver att det görs av en styrelsemedlem. Det finns en styrelsesuppleant, men denne är inte benägen att utföra sådant åt oss. Jag undrar om det går att välja in mig och eventuellt mina syskon som är dödsbodelägare i styrelsen? Kan suppleanten göra detta och i så fall hur? Vi tror han är villig att göra detta eftersom han vill slippa ansvaret det innebör att fungera som styrelsemedlem i frånvaron av ordinarie styrelsemedlemmar.

Kommentarer

 • Hej Oscar!

  Styrelsen i ett aktiebolag ska utses av bolagsstämman. Det vill säga ett möte för aktieägarna. Eftersom din far var ensam aktieägare kan ni som dödsbodelägare hålla en extra bolagsstämma i företaget där ni utser en styrelse.

  Jag tolkar även din fråga som att styrelsesuppleanten vill slippa ansvar i företaget och skulle det vara så att styrelsesuppleanten vill lämna sitt uppdrag så kan ni på bolagsstämman välja att utse en annan styrelsesuppleant.

  Vid bolagsstämman ska ett protokoll upprättas. Mallar för detta hittar du på Bolagsverkets webbplats.

  När bolagsstämman utsett styrelsen anmäler du den nya styrelsen via vår e-tjänst på verksamt.se

  Där loggar du in på Mina sidor med din e-legitimation, exempelvis BankID, klicka sedan på Sök företag eller ärende i menyn och knappa in organisationsnumret för att komma till ändringsanmälan.
  Janette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.