Till senaste kommentaren

Anmäla arbetstagarrepresentant

Hej, Fackklubben har  utsett en arbetstagarrepresentant till vår styrelse. Ska det fattas beslut om styrelsemedlem på bolagsstämma i vanlig ordning för arbetstagarrepresentanten samt anmäla in till bolagsverket?

Kommentarer

 • Hej Lars!

  Arbetstagarrepresentanterna räknas in i styrelsen och är i princip likställda med styrelseledamöter och styrelsesuppleanter som utses av bolagsstämman (föreningsstämman) eller på det sätt som anges i bolagsordningen (stadgarna).

  Så ni anmäler som en vanlig styrelseändring.

  Du kan läsa mer om arbetstagarrepresentanter på vår webbplats.

  Med vänlig hälsning
  Helén
 • Hej och tack för svar. Ska jag tolka svaret som att arbetstagarrepresentanten inte behöver utses formellt av stämman. Det räcker med ändringsanmälan?
  Mvh
  Lars
  Lars
 • Hej igen Lars!

  Ett beslut att ha arbetstagarrepresentanter kan fattas av en lokal arbetstagarorganisation som har tecknat kollektivavtal med aktiebolaget eller föreningen. Fackföreningen ska sedan meddela detta skriftligt till företagets styrelse. Så arbetstagarrepresentanten behöver inte utses av stämman.

  Med anmälan så ska det skickas med en bestyrkt kopia av ett protokoll eller ett meddelande från arbetstagarorganisationen där det framgår vem eller vilka anmälan avser, funktion och vilket företag.

  Med vänlig hälsning
  Helén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.