Till senaste kommentaren

Årsredovisning under likvidation

Hej,

Måste skicka in en årsredovisning nu för 2018, den ligger under frivillig likvidation just nu som blir klar i vår. Frågan är om likvidatorn ska skriva under den eller om det ska vara ledamoten som skriver under den. Vad gäller? Kan det vara likvidatorns underskrift på fastställelseintyget och årsredovisningen

Kommentarer

 • Hej Pia!

  Styrelsen och vd avger redovisning för tiden från den senaste framlagda årsredovisningen till dess att likvidator förordnades. Redovisningen ska granskas av revisorn huvudsakligen på samma sätt som en vanlig årsredovisning.

  Styrelsen kan endast upprätta och skriva under redovisning som avser tid före likvidationsbeslutet. Det kan alltså bli aktuellt att redovisningen omfattar ett helt räkenskapsår.

  För att vi ska registrera en sådan handling, ska det framgå att det är en avgåenderedovisning tillika årsredovisning. I dessa fall är det styrelsen som skriver under årsredovisningen men likvidatorn undertecknar fastställelseintyget.

  Med vänlig hälsning

  Helén
 • Förstår jag det rätt att den årsredovisningen inte ska omfatta hela 2018? utan bara till det datum då företaget trädde i likvidation?

  Maria
 • Hej Maria!

  Redovisningen ska omfatta tiden från den senaste framlagda årsredovisningen fram till dess att likvidatorn förordnades.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.