Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ändra stadgar i bostadsrättsförening

Hej!

Vi har haft årsmöte i våran bostadsrättsförening. Till årsmötet hade styrelsen omarbetat hela stadgarna. Frågan fanns anmäld på kallelsen och underlag skickades ut innan mötet.

På årsmötet sas det att inga ändringar fick göras i förslaget som skickats ut. Det var de exakt de ändringarna som skulle beslutas eller inga ändringar alls. Eftersom inte alla var på plats så ska stadgarna beslutas på ett till möte. På/till det mötet får det inte göras några ändringar (om man inte vill börja om processen).

Jag tyckte att det verkade konstigt att årsmötet inte kunde besluta om förslaget med vissa justeringar. När jag har googlat runt så har jag inte hittat något som förklarar vad som gäller.

I vårat fall var det egentligen inget problem eftersom de föreslagna stadgarna i stort var bra. Men jag tänkte att det vore bra om informationen kring vad som gäller finns tillgänglig eftersom frågan kanske kommer upp i fler föreningar.


Vänligen

Ellen

Kommentarer

  • Hej Ellen!

    De stadgar som skickats med kallelsen till stämman får inte justeras under stämmans gång. Stämman kan alltså bara besluta om stadgeförslaget som skickats med kallelsen i sin helhet.

    Om stadgarna justeras måste ny kallelse skickas ut och ny stämma hållas för att sedan godkänna de, i praktiken, nya stadgarna.

    Med vänlig hälsning
    Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.