Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Delgivningsbar person

Hej,
Är det ett krav att svenskt aktiebolag som saknar firmatecknare som bor i Sverige tillsätter en Delgivningsbar person med bostad i Sverige?

Kommentarer

 • Hej Anders!

  Om ingen person i styrelsen är bosatt i Sverige måste en delgivningsbar person anmälas.

  Du kan läsa mer information om bosättningskrav för styrelsen på vår webbplats.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Hej,
  Här kommer en följdfråga gällande Delgivningsbar person. Vårt aktiebolag har idag en Delgivningsbar person som för länge sedan lämnade sin anställning och vi behöver byta person. Hur gör vi det när firmatecknarna inte är svenskar och inte kan logga in på Mina sidor, kan man registrera ett via kundtjänst och begära ändringen?
  Anders
 • Hej igen Anders!

  Det krävs inte egen firmateckningsrätt för att anmäla en ändring till oss. Det räcker med att en person i styrelsen skriver under anmälan.

  Om det finns en person i styrelsen som har svensk e-legitimation så kan den personen lättast anmäla ändringen direkt via vår e-tjänst på verksamt.se

  Finns det ingen sådan person i styrelsen måste ni fyll i och posta in en anmälan om Särskild delgivningsmottagare, nr 809.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Är rådgivare åt invandrare som kommer från länder utanför EU och som vill starta företag i Sverige.
  Dessa har ofta tillfälligt uppehållstillstånd. Kan de registrera sig som firmatecknare och aktieägare i ett svenskt aktiebolag och äga bolaget till 100%?
  Per
 • Hej Per!

  Ja. Det finns inget som hindar dem från att äga aktier och sitta i styrelsen för ett svenskt aktiebolag så länge styrelsen följer bosättningskraven.

  Med vänlig hälsning
  Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.