Delgivningsbar person

Hej,
Är det ett krav att svenskt aktiebolag som saknar firmatecknare som bor i Sverige tillsätter en Delgivningsbar person med bostad i Sverige?
Anders Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders!

  Om ingen person i styrelsen är bosatt i Sverige måste en delgivningsbar person anmälas.

  Du kan läsa mer information om bosättningskrav för styrelsen på vår webbplats.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Hej,
  Här kommer en följdfråga gällande Delgivningsbar person. Vårt aktiebolag har idag en Delgivningsbar person som för länge sedan lämnade sin anställning och vi behöver byta person. Hur gör vi det när firmatecknarna inte är svenskar och inte kan logga in på Mina sidor, kan man registrera ett via kundtjänst och begära ändringen?
  Anders
 • Hej igen Anders!

  Det krävs inte egen firmateckningsrätt för att anmäla en ändring till oss. Det räcker med att en person i styrelsen skriver under anmälan.

  Om det finns en person i styrelsen som har svensk e-legitimation så kan den personen lättast anmäla ändringen direkt via vår e-tjänst på verksamt.se

  Finns det ingen sådan person i styrelsen måste ni fyll i och posta in en anmälan om Särskild delgivningsmottagare, nr 809.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Är rådgivare åt invandrare som kommer från länder utanför EU och som vill starta företag i Sverige.
  Dessa har ofta tillfälligt uppehållstillstånd. Kan de registrera sig som firmatecknare och aktieägare i ett svenskt aktiebolag och äga bolaget till 100%?
  Per
 • Hej Per!

  Ja. Det finns inget som hindar dem från att äga aktier och sitta i styrelsen för ett svenskt aktiebolag så länge styrelsen följer bosättningskraven.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Hej!
  Kan man som registrerad delgivningsbar person skicka in anmälan om avregistrering utan att utse någon ersättare och utan att någon företrädare signerar ansökan?
  Madelaine
 • Hej Madelaine!

  Du har alltid rätt att avanmäla dig själv genom så kallad Egen avgång.

  Detta anmäler du lättast via verksamt.se. Om du inte har möjligheten att använda verksamt.se fyller du i blanketten Egen avgång ur styrelsen, nr 852 och postar den till oss.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Hej
  Är det blankett 817 som man ska använd, då man anmäler en nu person som delgivningsbar person i Sverige? Och blankett nr 852 då jag avanmäler mig själv genom så kallad egen avgång.

  MVH
  Eve
  Eve
 • Hej Eve!

  Det stämmer bra.

  Med vänlig hälsning
  Helén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.