Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Digital signering

Hej
Om jag förstår rätt så kan man skicka in årsredovisningen som har signerats digitalt. Vi har fyra ledamöter som skriver under digitalt samt revisor. Men hur gör man med själva revisionsberättelsen - kan den också lämnas in signerad digitalt eller går det att lämna in det som vanligt med pappersunderskrift?

Kommentarer

 • Hej Lena!

  Revisionsberättelsen ska också gå att skicka med som en bilaga digitalt. Det är lite beroende på programvaran ni har, om den stödjer den typen av hantering.

  Med vänlig hälsning
  Helén
 • Revisionsberättelsen är det stora problemet här. Den skriver ju revisorn och inte redovisningskonsulten som har gjort årsredovisningen. Jag förstår inte alls hur Bolagsverket tänkt där, detta är ju två helt olika handlingar som borde gå att ladda upp separat och därefter signeras tillsammans. Som det är nu skickar vi alla årsredovisningar utan revisionsberättelse digitalt och alla årsredovisningar med revisionsberättelser med post.
  Tobias
 • Hej Tobias!

  Det som kan lämnas in digitalt just nu är bestyrkta kopior i form av avskrifter och då behöver varken årsredovisning eller revisionsberättelse signeras i samband med inlämning. Om det i framtiden kommer att finnas andra sätt att ladda upp eller signera på kan vi inte svara på just nu. Hur det går till att sammanfoga dokumenten för att lämna in digitalt även med revisionsberättelse är en fråga för programvaruleverantören då det finns olika tekniska lösningar beroende på vilken programvara man använder.

  Med vänlig hälsning
  Helén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.