Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Frågor vid årsstämma - vem avgöra vilka ämnen som ska behandlas?

Hej,

Jag äger 26 % av ett bolag och är dessutom innovatör och som sådan helt avgörande för verksamheten (vilket också framgår av ett aktieägaravtal) Jag har inför årsstämman ställt ett antal frågor till styrelsen men som man helt väljer att strunta i att ta upp vid stämman (själv är jag suppleant). Hur kan jag förfara för att få svar på dessa för företaget helt avgörande frågor? Finns det något som heter "aktiv utredningsman" som man kan koppla in via länsstyrelsen? Bolaget har ingen revisor.

Ulf

Kommentarer

 • Hej Ulf!

  Mycket beror på vilken typ av motion du har skickat till styrelsen och om det gjordes i rätt tid. En bolagsstämma är nödvändigtvis inte heller rätt forum för alla typer av frågor som ställs till styrelsen.

  Jag rekommenderar dig att söka juridisk rådgivning gällande din situation. Via funktionen Sök rådgivning på verksamt.se kan du kanske hitta någon som kan hjälpa dig.

  På vår webbplats kan du läsa mer information om förutsättningarna för och anledning till varför man kan be om att utse Särskild granskare av ett företag.

  Med vänlig hälsning
  Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.