Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ort för föreningsstämma, bostadsrättsförening

Hej, jag är medlem i en bostadsrättsförening som tänker hålla en extra föreningsstämma på annan ort än där styrelsen har sitt säte. Stadgarna säger ingenting om var föreningsstämma eller extra föreningsstämma skall hållas.
Enligt bostadsrättslagen och lagen om ekonomiska föreningar skall stämma hållas på den ort där styrelsen har sitt säte. Enligt 6 kap 14§, st 2, kan stämma hållas på annan ort om extraordinära omständigheter kräver det. Vad räknas som extraordinära omständigheter?
Att hålla en stämma på annan ort utan att förutsättningarna i kap 6 §14 i lagen om ekonomiska föreningar är uppfyllda, vad krävs då? Krävs det enkel majoritet, kvalificerad majoritet eller att alla medlemmar godkänner detta? Eller är det olagligt och inte låter sig göra?
Carl Henrik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Carl Henrik!

  Stämman ska hållas där styrelsen har sitt säte. Styrelsens säte är en del som alltid ska finnas med i stadgarna.

  Bolagsverket kan inte svara på vad räknas som extraordinära omständigheter, då det inte är vi som avgör vad som räknas till detta eller inte.

  Om en stämma ska hållas på annan ort än där styrelsen har sitt säte, ska alla medlemmar ha gett sitt medgivande till detta.


  Med vänlig hälsning
  Emelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.