Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Registrering ny verksamhet

Hej!

Vårt AB har för avsikt att utveckla en ny verksamhet och överväger att göra det genom att initialt registrera ett varumärke och marknadsföra verksamheten via detta varumärke, men rent formellt sett driva allt i vårt nuvarande AB.

På sikt tänker vi dock att det finns möjlighet att vi vill starta upp ett eget bolag av den nya verksamheten/varumärket alternativt, om det visar sig att den nya verksamheten levererar bättre än nuvarande verksamhet, byta namn på vårt nuvarande bolag till varumärkets namn.

Är detta möjligt och finns det några för- respektive nackdelar?

Ska tillägga att den verksamhet vi avser att starta upp ryms inom ramen för nuvarande verksamhet. Det är mest en fråga om att vi via en ny plattform vill komma åt ett nytt kundsegment.
Mathias Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mathias!

  Det som kan vara värt att tänka på i ert fall är namnskyddet för den nya verksamheten. Du skriver att den nya verksamheten ryms inom ramen för den nuvarande verksamheten. Då kan det kanske vara aktuellt att skydda namnet  i en bifirma för den del av verksamheten som den avser.

  Ni måste själva bestämma om en registrering är till för- eller nackdel för er. Som myndighet kan vi inte ta ställning till det.

  Har ni ha frågor rörande varumärkesregistrering vänder ni er till Patent- och registreringsverket.

  Med vänlig hälsning
  Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.