Till senaste kommentaren

Skjuta på årsredovisningen för övertaget AB

Hej,

Vi har tagit över ett AB i Mars med brutet redovisningsår så bolaget ska egentligen skicka in årsrapporten för tiden fram till 30/6, går det att få framskjutet till nästa år 20200630 och då inkludera de extra 4 månaderna?

Hur gör man det?

Med vänlig hälsning
Jannica Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jannica!

  Förutsatt att detta inte är ett nybildat aktiebolag så är svaret nej. Styrelsen är ansvarig för att lämna in årsredovisningen och eventuell revisionsberättelse för det avslutade räkenskapsåret.

  De enda tillåtna undantagen från denna lag är om bolaget är nybildat eller om företaget får godkänt att ändra perioden för räkenskapsåret. Då kan bolaget få tillstånd att förlänga räkenskapsåret, dock aldrig längre än 18 månader.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Hej

  Man ska starta en ny verksamhet i en koncern den 1 november 2019 som kommer att ligga i ett nystartat dotterbolag. Koncernens räkenskapsår är 30 april. Man är en mindre koncern som inte upprättar koncernredovisning. Kan man vänta med att upprätta årsredovisning för det nybildade dotterbolaget tills den 30 april 2021?

  Mvh
  Micke
 • Hej Micke!

  Vid en nybildning av ett aktiebolag, förlänger vi alltid det första räkenskapsåret så långt det går utifrån den valda perioden. Räkenskapsåret får då blir som längst 18 månader.

  Om vi kan registrera ett förlängt första räkenskapsår så att det avslutas 2021-04-30, kan ni skicka in en årsredovisning för den förlängda perioden. Detta är dock inget som vi kan svara helt på förrän vi har registrerat företaget.


  Med vänlig hälsning
  Emelie
 • Hej

  Har det ingen betydelse att moderbolaget (och övriga koncernbolag)upprättar årsredovisningar 2020-04-30?
  Micke
 • Hej Micke!

  Det är registreringsdatumet för det nybildade bolaget som avgör om det kan få ett första förlängt räkenskapsår eller inte.

  Med vänlig hälsning
  Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.