Start av aktiebolag

Hej.

Jag är på väg att starta ett Aktiebolag och är just nu ute och reser.
Jag kommer vara på resande fot till den 5:e Mars, går det att starta mitt aktiebolag nu eller måste jag vara i Sverige?

Jag har eget kapital och behöver inga lån för uppstarten.
Jag har inte kontaktat någon bank än, tänker kontakta SEB och boka in rådgivning med uppstart av företagskonton mm.

Jag känner mig lite vilsen över vad jag ska börja med när det handlar om att starta företaget. Jag har läst en hel del på verksamt.se men behöver veta mer konkret vad jag ska börja med.

Då jag bara kommer vara i Sverige i max några veckor, hoppas jag på att allt ska gå så snabbt och smidigt innan jag åker igen.
Hur och vad kan jag förbereda innan jag landar i Sverige?

Tack på förhand.
Ha en fortsatt trevlig dag.

Med vänlig hälsning
Patrik

Patrik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Patrik!

  Om du har tillgång till e-legitimation kan du sköta hela registreringen av till företag digitalt via e-tjänsten verksamt.se. När du loggat in i e-tjänsten och valt att du vill registrera ett aktiebolag kan du följa instruktionerna på sidan då det sker i ett steg-för-steg-förfarande. Du kan påbörja din anmälan när som helst. Den sparas automatiskt på din sida som ett utkast tills dess du väljer att skicka in den.

  Skulle du behöva hjälp så finns det under kontorstid en chattsupport tillgänglig i e-tjänsten när du kommit till anmälningssidan. Skulle du behöva hjälp via telefon är våra telefontider 09.00–15.00 måndag–fredag.

  En av delarna i registreringen är ett bankintyg som visar att du tillfört kapitalet till ett företagskonto. Jag råder dig därför att kontakta den bank du vill använda dig av för att höra dig för om deras rutiner kring öppnandet av kontot.

  Vi kan aldrig garantera en viss tid för en registrering tar då det beror mycket på när kompletta handlingar har kommit till oss och hur lång tid det tar innan vi kan godkänna ditt företagsnamn. På vår webbplats kan du se vår aktuella kötider för hur länge du får vänta tills en handläggare påbörjar granskningen av din anmälan.

  Mitt tips när du planerar för företagsnamnet är att du förbereder dig med flera olika förslag som skiljer sig från varandra. Risken med att ha flera namnförslag som innehåller samma eller lika delar är att det kan vara just den delen som gör att namnet inte kan godkännas.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.