Underskrift i Årsredovisning

Jag ser att en årsredovisning lämnats in elektroniskt i ett bolag där jag sitter i styrelsen. Jag har aldrig godkänt eller skrivit på någon årsredovisning.
Hur går godkännande av elektroniskt inlämnade årsredovisningar egentligen till?

Kommentarer

 • Hej Rutger!

  När ett företag skickar in årsredovisningen elektroniskt så är det den person som godkänner och signerar den elektroniska avskriften som intygar att den överensstämmer med originalet som företaget ska ha upprättat.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Hej

  Är det ok att underskrifterna på själva årsredovisngen av styrelsen och revisorerna i en ideell förening sker digitalt på samma sätt som i ett aktiebolag?

  Tpf. Johan
  Johan
 • Hej Johan!

  Din fråga finns sedan tidigare besvarat i inlägget Digital signering av årsredovisning.

  Det är samma regelverk kring signeringen för ideella föreningar som är skyldiga att upprätta årsredovisning som för exempelvis aktiebolag.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Vi är nu fyra kvarvarande i ett HB. Vi var tidigare sex men en har avlidit och en utträtt. Vi bor på lite olika platser och därför har vi skickat in en ändringsanmälan, där två har signerat digitalt och de övriga två signerat på handlingen. Bolagsverkets handläggare har dock hävdat att ALLA måste signera antingen personligen eller digitalt. Varför detta onödigt krångliga tillvägagångssätt? Båda typer av signering är ju giltiga, varför skulle de vara ogiltiga ihop?
  MVH
  NGN
  Nils-Göran
 • Hej Nils-Göran!

  Det är inte tillåtet att blanda digital signatur med signatur i original. Jag lämnar din synpunkt till berörda personer när det gäller utvecklingen av digitala signaturer.

  Med vänlig hälsning
  Helén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.