Till senaste kommentaren

undertecknande av årsredovisning

Hej! Vi är klara med årsredovisningen och den ska nu undertecknas av styrelsen innan revisorn signar. Jag tolkar det som att man kan underteckna årsredovisningen digitalt med bankid, via scrive tex. I övrigt tänker vi oss att skicka in den till er via analog post. Kan ni bekräfta min tolkning!
Tack på förhand!
/Jane

Kommentarer

 • Hej Jane!

  Ni kan välja att skicka in årsredovisningen digitalt eller skicka in den per post till oss.
  Du kan läsa mer om att lämna in årsredovisningen digitalt på vår webbplats.

  Med vänlig hälsning
  Helén
 • Hej, tack för snabbt svar. Men min fråga var snarare om vi istället för att skriva under årsredovisningen med penna kan använda Scrive för att underteckna årsredovisningen och sen skicka in den analogt?
  Jane
 • Hej igen Jane!

  För att Bolagsverket ska kunna godkänna handlingar som har skrivits under elektroniskt men skickas in med post måste underskrifterna vara så kallade avancerade elektroniska underskrifter. Definitionen av detta finns i EU:s förordning om elektronisk identifiering (eIDAS).

  Det finns olika leverantörer på marknaden som erbjuder olika typer av elektroniska underskrifter. Det som är viktigt är att du använder en avancerad elektronisk underskrift. Beroende på hur din dokumentation av de elektroniska underskrifterna ser ut, kan Bolagsverket i vissa fall behöva fler uppgifter innan de kan registrera årsredovisningen.

  Jag rekommenderar också att du går in på vår webbplats där vi nu har lagt ut nya vanliga frågor gällande att lämna in årsredovisningen digitalt.

  Med vänlig hälsning
  Helén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.