Till senaste kommentaren

Varför finns inte en mer exakt bild av kostnaden vid likvidation

Jag skall frivilligt likvidera mitt en-person 60 000kr aktiebolag. Det finns inga utomstående skulder eller fordringar, inga löner eller arbetsgivaravgifter, och skatten är betald. Årsberättelsen är inskickad, resultat och balansräkning gjord, dock utan revisor.

Som jag förstår informationen på bolagsverket får jag inte utse mig själv till likvidator. Eventuellt kan jag föreslå någon i min närhet om de uppfyller kvalifikationerna, men kvalifikationslistan verkar onödigt omfattande för mitt lilla företag. Om jag inte anger likvidator är jag rädd att den likvidator som bolagsverket utser kommer ta många tusenlappar i betalt för uppgiften, och det är jag inte så villig att betala.

Varför finns det inga räkneexempel på kostnaden att likvidera ett litet enmansföretag utan skulder, med god ekonomi, etc.? Förutom 1100kr för anmälan om likvidering, vad kan en Likvidator som bolagsverket utser tänkas kosta? Jag är rädd för hutlösa kostnader på 10 000kr eller mer för någon som inte behöver göra så mycket...
Josef Hallberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.