Till senaste kommentaren

Vi bildar en aktiesparklubb- HJÄLP

Hej,
Vi har haft en depå sedan år 2000 med ett fiktivt organisationsnummer för aktiehandel men behöver nu få ett nytt organisationsnummer för att kunna registrera om bl.a. kontot på banken/ fondkontot. Numera sparar vi enbart i fonder och depån är avslutad men klubben finns alltså kvar.
Vi har skrivit ut ett nytt avtal/protokoll/medlemsförteckning men jag blir inte riktigt klok på vilka blanketter som mer ska fyllas i.

Kommentarer

 • Hej Tina!

  Jag förstår inte exakt vad det är ni behöver hjälp med? Vill ni registrera en ny förening eller ett företag så att ni får ett organisationsnummer? Vilken förenings- eller företagsform är det i så fall ni har frågor om?

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Vad jag förstått behöver bilda ett enkelt bolag.. Vilka blanketter behövs. Det framgår inte  att/hur man får ett organisationsnummer som man sen kan ha gentemot banken.

  Tina
 • Hej Tina!

  Du hittar information om hur du registrerar ett enkelt bolag på vår webbplats.

  Tänk dock på att bolagsmännen registreras under sina namn, men inget företagsnamn eller organisationsnummer registreras för verksamheten.

  Ni bör därför kanske kontrollera med banken vilket underlag ni behöver skicka in till dem efter att ni har registrerat ert enkla bolag.

  Med vänlig hälsning
  Tobias
 • Vi har haft en aktieklubb i 40 år och varit 15 medlemmar i alla år. Aktieklubben har stadgar för aktieklubben.  Vi ordnade konto i vår lokala bank. Vid uppstarten ordnade banken ett  "fiktivt organisationskonto". Nu har banken stoppat detta. Vi har blivit uppmanade att bilda enkelt bolag. Vi hoppas att detta ger oss någon typ av nummer som banken kan använda. Får vi det?    Ibland avgår en medlem och en ny tillträder. Kan vi bara avanmäla den avgående och anmäla en tillkommande. Måste vi få ett nytt enkla bolagskontonummer efter denna ändring? Om vi i stadgarna bestämmer att vi skall minska medlemmarna till 14st. Kan vi bara avanmäla en medlem? Är det samma om vi i stadgarna bestämmer att vi skall öka med en medlem till 16 ? Skall deklaration lämnas för enkla bolag? Är det krav på att ni skall ha vår årsredovisning?
  TOMAS
 • Hej Tomas!

  Hos Bolagsverket kan ni välja att registrera medlemmarna i det enkla bolaget. Men denna registrering görs inte under något namn eller organisationsnummer. Denna registrering är också bara obligatorisk om ni bedriver näringsverksamhet.

  Det är från Skatteverket ni får det enkla bolagets registreringsnummer och skattekonto. Det är också till dem ni får ställa frågan gällande deklaration.

  Om de registrerade medlemsförhållandena hos Bolagsverket ändras i det enkla bolaget använder ni blanketten Ändringsanmälan, nr 916, för att ändra detta.

  Frågor om bolagskontonumret kan inte vi svara på. Jag hänvisar dig istället till att ställa den frågan till banken som ni avser använda till det enkla bolaget.

  Det finns inget krav på enkla bolag att skicka in årsredovisning till Bolagsverket för registrering.

  Med vänlig hälsning
  Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.